5 jaar geleden, op een CoSta event in Eindhoven kwam KPN in gesprek met Chris van Voorden van 5miles. Hij had een oplossing waarmee medewerkers aan de hand van korte dagelijkse challenges hun (toen nog) Excel skills konden verbeteren. Voldoende reden om een POC te beginnen bij de Finance teams van KPN. Inmiddels zijn we 5 jaar verder, hebben 500 KPN medewerkers dagelijks 12.000 challenges gedaan en is het aanbod van 5miles sterk uitgebreid.

De methodiek is hetzelfde, een korte challenge per dag waarmee je als medewerker dagelijks nieuwe skills aanleert. Het aanbod is echter sterk gegroeid; van Excel bij de start, kun je inmiddels je skills trainen in PowerPoint, Outlook, Teams, Power BI en Visual Basic. Daar waar KPN een van de launching partners was, is ook het aantal klanten in de afgelopen jaren sterk gegroeid laat Chris weten.

Door geregeld kort bij te praten zijn 5miles en KPN samen opgetrokken en willen we nu ook weer nieuwe mogelijkheden gaan verkennen; want als het goed is voor KPN, kan het ook een nuttige oplossing voor onze klanten zijn.

Een mooi voorbeeld van hoe een corporate en een startup elkaar kunnen versterken, dat begint bij een oplossing van een “customer pain” en een goede transparante relatie.

Wij wensen Chris en zijn team veel succes en plezier met een mooie toekomst, waarbij jezelf dagelijks verbeteren centraal staat.

Ben jij ook enthousiast om je skills te verbeteren (het kost slechts 5 minuten per dag), kijk dan op de KPN Academy toegankelijk via MijnKPN (intranet), op de 5miles website of PM Chris van Voorden.

We Love Innovation, we Love Startups!

Dit artikel is verschenen op de LinkedIn-pagina van Marie-José van den Boomgaard, Liaison Manager Startups & Scaleups bij KPN.

Voor meer informatie over KPN's activiteiten rondom Startups en Innovatie, check out deze video of ga naar www.kpn.com/innovation.

Voor meer informatie over de 5miles online training bij KPN, check landings.5miles.nl/nl/kpn of ga naar www.5miles.nl.